Aanschaf van koudwatervissen

Goudvissen en sluierstaarten zijn koudwatervissen. Dat betekent dat de watertemperatuur gelijk is aan de temperatuur in huis. Een voordeel aan koudwatervissen is, dat ze geen biologisch evenwicht nodig hebben. Goudvissen en sluierstaarten kunnen zowel in een vissenkom als in een aquarium gehouden worden.

De grootte van de kom of het aquarium hangt samen met het totaal aantal vissen wat erin gehouden kan worden. Wat vaak als norm wordt aangehouden is ongeveer 4 liter water per goudvis. Vraag voor de zekerheid aan onze medewerkers wat het maximale aantal vissen is voor het uitgekozen verblijf, zodat u weet dat uw kom of aquarium niet overbevolkt raakt.

De plaats waar de vissenkom of het koudwateraquarium komt te staan is heel belangrijk. Niet elke plaats is namelijk even geschikt. Waar bijvoorbeeld rekening mee gehouden moet worden is zonlicht. Er mag geen zonlicht van buiten in de kom of het aquarium schijnen. Hierdoor komt er een neerslag van algen op het glas van het koudwaterverblijf. Ook voor de rust van de vissen mag er niet teveel lawaai rond de kom zijn. Dus bijvoorbeeld de kom of aquarium naast de televisie of de deur is niet geschikt. Zoek een zo rustig mogelijk plekje uit waar de vissen komen te staan. Hoe minder stress de vissen ervaren, hoe langer ze meegaan.

Verwante producten (2)

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 21:00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres