Aanschaf tropisch aquarium

Een tropisch aquarium betekent dat u te maken krijgt met biologisch evenwicht. Wanneer het evenwicht uit balans of nog niet in balans is, zijn er zichtbare problemen in het aquarium te zien, bijvoorbeeld algen, snel vies water, zieke of zelfs dode vissen, enzovoort. Het is dan ook belangrijk voor de start van een aquarium de juiste producten te gebruiken.

Het aquarium zelf kiest u als eerste. Hierin zit vaak al een binnenfilter met een set filterwatten. U kunt ook kiezen voor een buitenfilter. Dan heeft u meer ruimte in de bak en een buitenfilter zorgt voor een betere stroming in het water. Het water van een tropisch aquarium moet verwarmd worden. Hiervoor heeft u dan ook een verwarmingselement nodig.

Voor de beste groei van uw planten heeft u een voedingsbodem nodig. Daarnaast nog extra tabletten (plantastart en crypto) en een flesje plantamin, zodat uw planten niets tekort komen. Als echte bodembedekker kiest u mooie stenen of grind uit. Ook een paar kleuren combineren is goed mogelijk. Voor de planten is een combinatie tussen hoge en lage planten goed om diepte in de bak te creëren. Echte planten in combinatie met nepplanten is geen verkeerde keuze. Met nepplanten kunt u kleur toevoegen, daarbij blijven deze planten langer mooi. Verder zijn decoratie beeldje leuk om iets extra’s aan de uitstraling van uw aquarium toe te voegen.

Zo lijkt het aquarium bijna klaar maar dat is nog niet zo. Het belangrijkste moet nog komen en dat zijn de bacteriën. Een tropisch aquarium kan niet zonder goede bacteriën. Deze zorgen voor de juiste natuurlijke balans voor de vissen.
Omdat tropische vissen niet in ons kraanwater kunnen zwemmen is de aanschaf van een flesje watervoorbereider (aqua safe) absoluut geen overbodige luxe. Dit moet bij de inrichting toegevoegd worden aan het water, maar ook iedere keer bij het verschonen van het aquarium.
Voor extra zuurstof in het water kunt u ervoor kiezen om een luchtpomp aan te schaffen. In combinatie met een luchtslang, terugslagventiel en een bruissteen creëert u ook nog eens een mooi effect met belletjes in uw aquarium en deze extra zuurstof is goed voor de vissen.

Extra benodigdheden om het uzelf gemakkelijker te maken zijn: een vangnetje, thermometer, extra paar filterwatten en een flesje exit en esHA tegen visziekten.

Het beste is om het aquarium eerst op te starten en het water te laten controleren voordat u vissen in het water doet.