Aanschaf van een konijn

Bekijk hier de Discus Inspiratieclip: Uitdagend snacken
Een konijn aanschaffen is iets waar je even goed over moet nadenken, zodat u een impulsaankoop kunt voorkomen. Bekijk goed of het konijn binnen uw gezinssituatie past, heeft u er voldoende tijd voor en natuurlijk wie gaat er voor zorgen.

Heeft u uw kinderen beloofd dat ze een konijn krijgen, maak dan duidelijke afspraken. Want de verzorging van het konijn is een dagelijkse bezigheid. Elke dag heeft het diertje eten en vers water nodig. En natuurlijk moet elke week het hok schoon gemaakt worden. Maar dat geeft niet, want de verzorging is hartstikke leuk om te doen. Zeker wanneer uw kind geregeld iets leuks of lekkers voor het konijn mag kopen. Kijk bijvoorbeeld ook even op internet. Konijnen zijn erg slimme dieren en willen graag bezig gehouden worden (verrijking), maar leren ook gemakkelijk kunstjes aan. Er zijn online genoeg tips te vinden, goed voor de band tussen het konijn en uw kind.

Konijnen leven niet graag alleen. Ons advies is dan ook om 2 konijnen te houden, daar maak je de konijnen gelukkiger mee en dat vinden wij erg belangrijk. De beste combinatie is een gecastreerd mannetje met een vrouwtje. Hoe je dit aan moet pakken? Neem gerust even contact op met ons dan leggen we je het uit.
Heb je al een mannetje en wil je daar een vriendinnetje bij? Dan is castratie de eerste stap. De ene manier van castreren is risico voller zijn dan de andere, laat u hierover dan ook goed informeren. Wij willen u hier graag over adviseren.
Houdt er wel rekening mee dat twee konijnen een ruim hok nodig hebben, zodat ze genoeg bewegingsruimte hebben.