Aanschaf van een konijn

Bekijk hier de Discus Inspiratieclip: Uitdagend snacken
Een konijn aanschaffen is iets waar je even goed over moet nadenken, zodat u een impulsaankoop kunt voorkomen. Bekijk goed of het konijn binnen uw gezinssituatie past, heeft u er voldoende tijd voor en natuurlijk wie gaat er voor zorgen.

Heeft u uw kinderen beloofd dat ze een konijn krijgen, maak dan duidelijke afspraken. Want de verzorging van het konijn is een dagelijkse bezigheid. Elke dag heeft het diertje eten en vers water nodig. En natuurlijk moet elke week het hok schoon gemaakt worden. Maar dat geeft niet, want de verzorging is hartstikke leuk om te doen. Zeker wanneer uw kind geregeld iets leuks of lekkers voor het konijn mag kopen. Kijk bijvoorbeeld ook even op internet. Konijnen zijn erg slimme dieren en willen graag bezig gehouden worden (verrijking), maar leren ook gemakkelijk kunstjes aan. Er zijn online genoeg tips te vinden, goed voor de band tussen het konijn en uw kind.

Een konijn is gemakkelijk alleen te houden. Overweegt u om twee konijnen te nemen, dan adviseren wij om vrouwtjes aan te schaffen. De kans op vechten bij twee mannetjes is zeer groot. Heeft u al een mannetje en wilt u hier een vriendje voor? Dan kunt u het beste dit konijn laten castreren en er uiteindelijk een vrouwtje bij zetten. Sommige manieren van castreren kan risico voller zijn dan de andere, laat u hierover dan ook goed informeren. Wij willen u hier graag over adviseren.
Houdt er wel rekening mee dat twee konijnen een ruim hok nodig hebben, zodat ze genoeg bewegingsruimte hebben.
Of u nu 1 of 2 konijnen aanschaft, ze hebben allemaal aandacht nodig.