Benchtraining

Bekijk hier de Discus Tipclip: Benchtraining
Een bench is een handig hulpmiddel bij de opvoeding van een hond. U kunt de pup zijn verplichte rustmomenten geven na de wandeling, het eten of het spelen. Daarnaast is het een heerlijk holletje voor de hond zelf. Wanneer de hond ouder is zal deze zelf in de bench gaan liggen voor zijn rust. Belangrijk is om ook aan uw (klein)kinderen te vertellen dat, wanneer de hond in de bench ligt, hij geen aandacht mag krijgen van de omgeving.

Een hond kun je niet zomaar een paar uur in de bench opsluiten. De bench moet eerst een fijne plek worden. Geef daarom de hond eerst een lekkere beloning in de bench met de deur open. Loopt de hond zelf met de kluif uit de bench, brengt u hem rustig weer terug naar zijn ‘nieuwe’ plek. Wanneer de hond een keer niet kijkt, kunt u als verrassing een paar lekkere brokjes achter in de bench leggen, zodat de hond geregeld gaat kijken of er weer iets lekkers ligt.

Zo gaat u een aantal dagen te werkt. Doe ook eens, na een paar keer, het deurtje van de bench dicht als de hond aan het kluiven is en ga zelf eventjes weg. Wanneer u weer terug komt en de kluif is op, doet u de deur weer open. Zo leert de hond dat u het deurtje ook weer open maakt. Naast de kluif kunt u ook zijn eten in de bench geven en tijdelijk de deur dicht doen.

Een bench is natuurlijk ook de slaapplek van de hond. Iedere keer als de hond gaat slapen, bijvoorbeeld na een spelletje of een wandeling, brengt u hem naar de bench. Kriebel hem even in slaap of geef de hond een lekkere kluif. Zo zal hij snel in slaap vallen.
Wanneer de hond is uitgeslapen laat u hem weer uit de bench. De tijd tussen wakker worden en eruit gaan voert u heel langzaam op. Doe de deur alleen open als de hond niet piept. Anders leert u de hond dat piepen werkt om uit de bench te komen, en dat is juist niet de bedoeling.