Blankvoorn

Deze vis leeft in scholen. Voornamelijk in meren waar veel planten voorkomen en in stromend water. Soms is de blankvoorn ook te zien in brak water.

Een blankvoorn eet slakken, insectenlarven, kreeftachtigen en plantaardig voedsel. De scholen met de blankvoorn zitten voornamelijk bij de bodem. Alleen bij warm weer komen ze naar de oppervlakte toe.

Watervlooien en muggenlarven worden gegeten door de jonge blankvoorn. Omdat een blankvoorn zijn voedsel vindt door het te zien, zal deze nooit in troebel water kunnen leven. Dat komt mede ook omdat daar de brasem de grote concurrent is.

De blankvoorn trekt ’s winters naar diepere en rustige plekken. Bijvoorbeeld een jachthaven. Ook de roofvis gaat mee naar de overwinteringsplek. De blankvoorn is namelijk een belangrijke voedselbron voor snoek, snoekbaars en baars.

Op de blankvoorn wordt veel gevist ondanks zijn kleine formaat. Zeker omdat deze vissoort ook veel voorkomt kan er op de overwinteringsplaatsen ’s winters mooie vangsten gemaakt worden, zelfs met een vliegenhengel.

Verwante producten (1)

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres