Dobber, lood en een haak

Dit zijn de extra dingen die je nodig hebt om je hengel compleet te maken. Ook hier geldt dat er verschillende maten en soorten zijn. Vraag aan onze medewerkers wat het beste lood, dobber of haak is voor uw hengel.

Dobber
Dit hulpmiddel wordt ook wel drijver genoemd. En zoals de naam al zegt drijft een dobber op het water. Het doel van een dobber is dat u kunt zien waar uw haak zich bevindt en zo kunt u de haak op de juiste plek leggen. Daarnaast kunt u aan de dobber zien of u beet heeft. Zodra de dobber een stukje onder water blijft dan moet u de vis binnen halen.

Lood
Lood zorgt ervoor dat de vislijn zwaarder wordt. Zo kunt u het aas op de juiste plek in het water leggen. Daarbij zorgt lood dat het ingooien gemakkelijker wordt, omdat de lijn zwaarder is. Zo kunt u verder gooien. Het lood uit ons assortiment is niet giftig voor de vissen en kan gerust gebruikt worden.

Binnen het lood bestaan er twee soorten, bulklood en loodhagel. Bulklood is bedoeld als werpgewicht. Dit zijn dan ook grotere stukken lood. Loodhagel zijn ingesneden balletjes. Deze worden gebruikt om de dobber uit te loden.
De hoeveelheid lood wordt aan de zwaarte van de dobber aangepast. Wanneer u op half water gaat vissen moet de dobber nog blijven drijven, zodat de antenne ook zichtbaar blijft. Heeft u te weinig lood aan de dobber hangen, dan zal de vis niet met het aas weg zwemmen, maar weer uitspuwen door de gevoelde weestand.

Bij bijvoorbeeld zeevissen, feedervissen en karpervissen wordt het lood gebruikt voor het vissen zonder dobber. Het aas wordt dan op de grond aangeboden en zodra de vis hapt kan dit gezien worden door de buiging van de hengeltop of een elektronische beetverklikker. Het loodgewicht aan de hengel zit dan tussen de 30 en 150 kg. Met dit werpgewicht kan op een afstand van 50m tot 150m vanaf de oever gevist worden.

Haak
Dit is een metalen haak die aan de vislijn wordt vast gebonden. Hieraan wordt het aas bevestigd. Tegenwoordig zijn de vishaken gemaakt van hoogwaardig staal.
Het gebruik van weerhaakloze haken wordt in veel wateren verplicht gesteld. Zodat bij het verwijderen de minste beschadiging wordt toegebracht.

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres