Een konijn zindelijk maken

Een konijn is één van de knaagdieren die van zichzelf al redelijk zindelijk is. Dit is ontzettend gemakkelijk bij het schoonmaken van het hok. De ontlasting en urine zitten meestal maar in één hoek.

Dit natuurlijk zindelijk worden kunnen wij gebruiken in ons voordeel. Het makkelijkste is om een knaagdierentoilet in deze hoek te plaatsten. Zo vangt u alle ontlasting en urine op en hoeft u alleen het toilet regelmatig te verschonen. Past het toilet niet in deze hoek of wilt u zelf een andere toiletplaats voor het konijn? Door een aantal dagen lang alle urineplekken en ontlasting naar het toilet te verplaatsen leert en stuurt u het konijn naar de nieuwe toiletplek toe. Mocht u het konijn los in huis willen laten lopen, dan kan dit goed. Het konijn zal naar zijn hok terug gaan om daar te plassen en te poepen. Dit werkt alleen als het konijn ook al zindelijk is. Laat een jong of nieuw konijn de eerste dagen in zijn hok. Pas als het duidelijk is dat een hoek of plek in het hok als toilet gebruikt wordt, kunt u het konijn in huis laten rondlopen.
Toilet verschonen betekend niet dat de rest van het hok nooit schoongemaakt hoeft te worden. Om het materiaal hygiënisch en fris te houden is het goed om ook de bodembedekking in de rest van het hok ongeveer 1x per maand te verschonen.

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres