Entingen

Er bestaan een aantal hondenziektes waar honden ernstig ziek van kunnen worden met zelfs fatale gevolgen. Het betekent niet dat uw hond ze krijgt in zijn leven, maar het is beter voorkomen dan genezen. Om deze ziekten onder de duim te houden is het vaccinatieschema bedacht. Vanuit de fabrikant is dit uitvoerig getest en voldoende verklaard om de ziekten te voorkomen.

Een pup krijgt bij zijn geboorte afweerstoffen van de moeder mee. Vanaf een leeftijd van 6 weken nemen de afweerstoffen in de melk af. Daarom begint het vaccinatieschema bij een leeftijd van 6 weken. Vraag goed na bij de fokker of de pups op deze leeftijd zijn gevaccineerd. Zelf moet u nog op een leeftijd van 9 en 12 weken met de pup naar de dierenarts om een enting te halen. Na deze 3 entingen heeft de pup voldoende voor zijn eigen weerstand. Om dit bij te houden moet u 1 keer per jaar met de hond bij de dierenarts langs om een vaccinatiespuit te halen. Omdat oudere honden een kwetsbaarder afweersysteem hebben is het juist ook voor hun belangrijk om jaarlijks de aanvulling op de vaccinaties te halen. Doet u dit niet, dan is de hond, jong of oud, niet meer beschermd tegen al deze hondenziekten. De ziekten waar de honden voor ingeënt worden zijn: hondenziekte (distemper), Parvo, besmettelijke leverziekte (hepatitis), para-influenza en de ziekte van Weil.

Gaat u met de hond op vakantie of gaat hij in het pension, dan zijn er extra vaccinaties vereist. Vraag hier op tijd naar bij uw dierenarts of het pension.