Het aanschaffen van een hond

Een viervoeter in huis is natuurlijk leuk, maar denk bij de aanschaf goed na of er genoeg tijd en plek voor een hond in uw leven is. De hond wil namelijk ook aandacht en die 3 uur ’s avonds is niet genoeg voor hem. Helaas beseffen veel mensen onvoldoende hoeveel aandacht en tijd gaat zitten in de opvoeding en het zindelijk maken van een kleine pup of jonge hond. Wanneer u na een drukke dag werken moe thuis komt kunt u het de hond niet kwalijk nemen dat hij blij is u te zien en heel graag met u wilt spelen.

Elk hondenras heeft zijn eigen karaktereigenschappen. Om uit te vinden welk hondenras bij u en uw gezin past kunt u het beste even op internet rondkijken. Denk goed na of het karakter van dit ras en natuurlijk de grootte in uw gezinssituatie past. U kunt natuurlijk ook even in onze winkel langskomen wat onze ervaringen zijn met het hondenras naar uw keuze of informeer eens bij de Nederlandse rasvereniging.

Uw keuze gemaakt? Dan kunt u op zoek gaan naar een nestje pups. Neem bij het eerste bezoek aan een fokker uw kinderen niet mee. Zo kunt u zelf kritischer kijken naar het nest. Zien de pups er goed verzorgd uit? Is het nestje opgeruimd? Is de moeder van de pups aanwezig? De moeder is namelijk een goed voorbeeld voor de pups, maar ook hoe de pups er later uit komen te zien en wat het verwachte gedrag wordt. Vraag gelijk naar het ontwormen, ontvlooien en enten van de pups. En natuurlijk hoe de fokker zich bezig houdt met de socialisatie van de pups. Heeft u er een goed gevoel bij, dan kunt u bij het tweede bezoek uw kinderen meenemen.

Verwante producten (26)
   
   

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres