Het aquarium

Voor een tropisch aquarium is de eerste aanschaf het grootste. Er moet ook al gelijk rekening gehouden worden met de plaats waar het aquarium komt te staan. Zodat u de juiste grootte kunt aanschaffen.

De plaatst waar het aquarium komt te staan is heel belangrijk. Natuurlijk voor uzelf, het aquarium moet natuurlijk wel mooi uitkomen en goed te zien zijn. Ook is de plek voor de vissen zelf belangrijk. Als eerste mag er geen direct zonlicht van buiten het aquarium in schijnen. Dit veroorzaakt onder andere algen, die juist niet gewenst zijn in een mooi aquarium. Het aquarium moet ook op een rustige plek komen te staan, zonder dichtslaande deuren, weinig voorbijlopende mensen of veel geluid van bijvoorbeeld de tv of de radio. Al deze factoren kunnen voor de vissen stressvol zijn. Door stress gaat de weerstand van de vis omlaag en zijn ze vatbaarder voor ziekten. En zieke vissen willen we niet zien in het aquarium. Stress voorkomen is onmogelijk, maar zo min mogelijk stress voor de vissen is wel te realiseren.

De grootte van het aquarium is goed om over na te denken. Natuurlijk voor de plaats waar het aquarium komt te staan, maar ook voor de tijd en natuurlijk de kosten die u erin wilt steken. Hoe groter het aquarium hoe meer de aanschaf kost. Een groot voordeel aan een groot aquarium is dat het biologisch evenwicht gemakkelijker onder controle te houden is. Een minimale verandering in de waardes maakt in een groter aquarium geen verschil en kan in een klein aquarium al voor problemen zorgen.

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 21:00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres