Inrichting aquarium en vissenkom

Alle spullen zijn aangeschaft. Nu is het tijd om het vissenverblijf in te richten, zodat ze straks lekker kunnen zwemmen. Zet eerst de kom of het aquarium neer op de plek waar het komt te staan, wanneer het gevuld is met water is deze namelijk moeilijk te verplaatsen. Zorg dat dit een rustige plek is en waar geen zonlicht van buiten naar binnen schijnt.

Vul een emmer met lauw water en voeg de juiste hoeveelheid watervoorbereider toe.
Dan begint u met het wassen van de stenen. Zorg dat al het vuil uit de stenen gespoeld wordt. De gewassen stenen legt u op de bodem van de kom of het aquarium. Het beeldje wat u heeft gekocht kunt u nu op de stenen leggen. Vul de kom of het aquarium tot de helft met het water uit de emmer. Haal het loodje van de planten af en poot de planten tussen het grind. Ook de nep planten kunt u in het grind stoppen. Vul het aquarium of de kom nu verder met het water uit de emmer.
Heeft u een aquarium, dan kunt u nu het binnenfilter op de juiste plek hangen. Zorg dat het filter net onder het water oppervlak hangt. Nu mag u het filter aansluiten. Let op! Wanneer het filter aan staat, mag u hem niet uit het water halen. Hier gaat het binnenfilter kapot van. Eerst de stekker uit het stopcontact en vervolgens pas het filter uit de bak verwijderen.
Bij de vissenkom kunt u nu de zuurstofsteen uit de verpakking halen en op de bodem leggen.

Leg de zak met vissen op het water. Laat de vissen een half uur wennen aan hun nieuwe opgeven en de watertemperatuur. Vervolgens kunt u de zak rustig open knippen en de vissen vrij laten.

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 21:00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres