Karper

De karper is een grote vis en kan wel 110 cm lang worden. Belangrijke kenmerken aan een karper zijn de 4 baarddraden, in de mondhoeken 2 lange en op de bovenlip 2 korte. Daarnaast kun je een karper ook goed herkennen aan de lange rugvin. De leeftijd van een karper in de natuur ligt tussen de 30 en 40 jaar.

Er bestaan zeker 7 soorten karpers. Bijvoorbeeld de schubkarper of de rijenkarper. De verschillen zijn te zien in het schubbenpatroon die voor elk soort anders is.

Net als een brasem woelt de karper de bodem om (azen). Dit kunt u voornamelijk zien in de vroege ochtend, direct na zonsopgang. De karper gaat dan rechtop in het water staan en op het wateroppervlak zijn opstijgende belletjes te zien. Wanneer het water ondiep is, kan zelfs de staart van de karper gezien worden. De karper zoekt zo voedsel, planten of waterinsecten. Hieruit kunt u al halen dat de karper geen roofvis is.

Karpers worden tegenwoordig regelmatig uitgezet voor de sportvisserij. Dit is noodzakelijk, omdat de omstandigheden van ons water (temperatuur, roofvissen, beroepsvisserij) niet optimaal is voor de voortplanting van de karper. Door de kracht en de grootte van de vis is het karpervissen al sinds de jaren 90 erg populair.

Verwante producten (1)

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres