Schoonmaak en onderhoud

Het schoonmaken van de vissenkom of het aquarium is natuurlijk belangrijk. Doet u dit niet dan wordt het vies. Vies water bevat weinig zuurstof en dit hebben vissen juist nodig.

Eén keer per week is het advies om de vissen een schoon verblijf te geven. Het schone water moet bijna dezelfde temperatuur hebben als het water waar de vissen in zwemmen. Hiervoor kunt u alvast een dag van tevoren een emmer water in de kamer zetten. Zo wordt het water dezelfde temperatuur als de kamer en dus ook als de vissenkom of het aquarium.

Voordat u begint haal u eerst de stekker van het filter uit het stopcontact. Daarna schept u ongeveer de helft van het water in een emmer. Vang de vissen en stop ze bij deze emmer water in. De rest van het water in de kom of het aquarium gooit u weg. Als de planten nog mooi zijn stopt u deze bij de vissen in de emmer. Spoel de stenen goed om en maak het glas schoon. Heeft u een binnenfilter, haal de spons eruit en spoel deze om. Stop de stenen weer terug en vul de bak voor de helft met het schone water, welke u de dag ervoor heeft klaargezet in een emmer. Voeg de watervoorbereider bij het water. Stop de planten en het beeldje terug. Vang de vissen en stop ze in de schone kom of aquarium. Vul verder af met het oude water. Plaats het binnenfilter terug en zet hem aan.

De cassette van het filter moet één keer per maand vervangen worden.

Verwante producten (1)

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 21:00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres