Schoonmaak en onderhoud koudwateraquarium

Een aquarium is een mooie hobby, maar heeft aandacht nodig. Aandacht in de zin van, onderhouden. Dat betekent dat je geregeld met je aquarium bezig moet zijn. Dode bladeren weg halen, planten vervangen, ramen schoonhouden. Dit allemaal zodat het er ook mooi blijft uit zien. Maar nog belangrijker is de waterkwaliteit.

Eén keer per week is het advies om de vissen een schoon verblijf te geven. Het schone water moet bijna dezelfde temperatuur hebben als het water waar de vissen in zwemmen. Hiervoor kunt u alvast een aantal uur van tevoren een emmer water in de kamer zetten. Zo wordt het water dezelfde temperatuur als de kamer en dus ook als het koudwateraquarium.
Voordat u begint haal u eerst de stekker van het filter uit het stopcontact, zodat deze niet kapot gaat als hij boven water komt. Daarna schept u ongeveer de helft van het water in een emmer. Vang de vissen en stop ze bij deze emmer water in. De rest van het water in de het aquarium gooit u weg. Spoel de stenen goed om en maak het glas schoon. Spoel van het filter de sponzen uit in water uit het aquarium. Vervangen van de materialen van het filter hangt af van het soort filter wat je gebruikt. Vraag voor het beste advies, aan één van onze medewerkers, wat te doen.
Stop de stenen weer terug en vul de bak voor de helft met het schone water, welke u klaargezet had in een emmer. Voeg de watervoorbereider bij het water. Stop de planten en de decoratie terug. Vang de vissen en stop ze in het aquarium. Vul verder af met het ’oude’ water. Plaats het binnenfilter terug en zet hem aan.

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres