Snoek

De bouw van een snoek is langwerpig en torpedoachtig met kleine vinnen en een snavelachtige bek. De rugvin en anaalvin zijn bijna symmetrisch geplaatst en wijzen naar achteren. De onderkaak van een snoek is langer dan de bovenkaak en steekt daardoor uit.

Een snoek kan er op verschillende manieren uitzien. De kleur kan groenbruin tot zelfs grijsbruin zijn. Daarbij heeft een snoek goudkleurige vlekken, -stippen of -strepen op de flanken. De buik van een snoek is geelwit. Hoe ouder de snoek is, hoe meer patronen er verdwijnen. Ze zijn dan vaak egaal en donkerder van kleur. Een vrouwtjessnoek kan 1,50 meter worden terwijl een mannetjessnoek niet langer wordt dan rond de meter.

Binnen de sportvisserij wordt er veel op de snoek gevist en het is dan ook niet de bedoeling dat de snoeken meegenomen worden na het opvissen. Hierdoor worden er weer grote snoeken gevangen tijdens het vissen.

Snoeken worden veel vanuit boten gevist. Dit gebeurt met meerdere methodes, zoals verticalevisserij met ratelaars of shads, werpen met jerkbaits of pluggen, of het slepen met shads, pluggen of spinners. Snoeken kunnen ook vanaf de kant gevangen worden. Dit gebeurt dan voornamelijk met kunstaas (spinners of pluggen).

Vanaf de kant vissen kan bij kruisingen of uiteinden van sloten, rietkragen, bruggen en overhangende bomen. Dit kan het beste met dood aas bijvoorbeeld haring, sardientjes of makreel. Door dit onder de dobber te bevestigen kunnen er grotere oppervlakten worden afgevist. Het is belangrijk om een stalen onderlijn te gebruiken, zodat de snoek de lijn niet kapot kan maken.

Op het grote water bevinden de snoeken zich bij plantenbedden of structuren als autowrakken. De grote snoeken zijn ’s zomers ook wel te vinden middel in de waterkolom op grotere wateren. Deze snoeken volgen de scholen prooivis.

Omdat snoeken weer teruggezet moeten worden is het handig om een onthaaktang mee te hebben. Met een bekspan kan de bek van de snoek makkelijker open gehouden worden, zodat de haak er beter uitgehaald kan worden. Vraag gerust in de winkel hoe u dit het beste kunt doen.

Een snoek is kwetsbaar bij hoge temperaturen en moet daarom zo snel mogelijk weer teruggezet worden. Van april tot en met juni mag u niet op de snoek vissen. Dit is in deze periode verboden. In maart tot en met mei mag u niet met dode vis of kunstaas vissen.

Verwante producten (1)

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres