Verantwoorde voeding

Zowel uw kitten als volwassen kat wilt u natuurlijk het allerbeste verzorgen. Een groot deel van de beste verzorging komt uit de voeding. Hoe beter de voeding, hoe gezonder uw kat. De gezondheid van uw kat via de voeding heeft u dus zelf in de hand.

Alle voeders hebben verschillende verpakkingen afgestemd op de levensfase van de katten. Omdat kittens groeien en hun lichaam ontwikkelen hebben ze andere hoeveelheden voedingsstoffen nodig dan een volwassen kat of zelfs een bejaarde kat. Houdt voor alle leeftijden de voedingstabel op de verpakking in de gaten. Hierop staat precies hoeveel gram brokjes de kat voor zijn of haar gewicht mag hebben.

De beste voeding is die met de goede verhoudingen en natuurlijk de beste kwaliteit van voedingsstoffen. Er bestaan veel goede merken, die zelfs in prijs nog verschillen. De kwaliteit van Total Bite is goed voor uw kat, de prijs is goed voor uw portemonnee. Brokjes afwisselen met Carnibest vleesvoeding is een perfecte combinatie. Vlees vinden katten heerlijk en is goed voor ze. Daarbij is Carnibest goed voor de darmen en voor de weerstand van uw kat. Las bijvoorbeeld één vleesdag in per week. Carnibest is een volledige voeding en kan ook volledig als hoofdvoeding gegeven worden. Vraag gerust in de winkel welke voeding het beste bij uw kat past.

Zodra kittens uit het nest gaan is het goed om 5 tot 6 maaltijden per dag te geven, omdat ze nog klein zijn en de maag zo beetje bij beetje het voer kan verteren. Wanneer de kitten een half jaar is kunt u langzaam overgaan naar 3 maaltijden per dag. Bij een volwassen kat kunt u naar 2 maaltijden gaan, maar 3 houden is geen probleem.

Katten staan erom bekent dat ze minder drinken dan eigenlijk goed voor ze is. Dit komt vooral door het stilstaande water in de waterbak. Katten staan nog dicht bij hun natuur en houden daarop erg van stromend water. Misschien herkent u wel dat de kat graag uit de stromende kraan drinkt. Een drinkfontein is een goede manier om de kat meer water laten drinken. De fontein zorgt voor vers stromend water en de kat zal hier dan ook snel op af komen.