Verantwoorde voeding voor de valkparkiet

Valkparkieten zijn zaadeters. Het hoofdvoer van valkparkieten bestaat uit een mengsel van verschillende zaden. valkparkieten pellen de zaadjes af, de lege hulsjes blijven achter in de voerbak. U kunt deze lege hulsjes dagelijks er van af blazen.

Naast het hoofdvoer is het belangrijk dat de valkparkiet ei- krachtvoer bij krijgt. In het ei- krachtvoer zitten o.a. dierlijke eiwitten die belangrijk zijn voor de conditie van uw valkparkiet.
Valkparkieten zijn ook gek op trosgierst of een valkparkieten cracker. Deze dingen mogen niet ontbreken in de kooi. Het is goed voor ze en ze hebben wat afleiding. En om het menu voor de valkparkiet compleet te maken hangt u nog een sepia of een mineraalblokje op in de kooi. Geef uw valkparkiet gerust eens een stukje fruit, bv appel of sinaasappel. Zorg dat de valkparkiet niet te vaak hiervan krijgt ivm met diarree. Daarnaast is vers drinkwater natuurlijk onmisbaar. Wees voorzichtig met het geven van zonnepitten vanwege het hoge oliegehalte. U kunt ze gerust eens geven, maar dan als lekkernij. Omdat de vogels afleiding nodig hebben kunt u ze ook regelmatig een wilgenhoutje geven. Deze stokjes zijn bij ons verkrijgbaar in een bosje.

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres