Verantwoorde voeding

Er bestaan heel veel verschillende merken hondenvoer. Alle merken zeggen natuurlijk zelf dat zij het beste zijn voor uw hond, maar wat moet u nu kiezen? De juiste ingrediënten en samenstelling van het voer is van belang voor de beste topconditie van uw hond. Het is goed om een voeding te nemen die speciaal voor de levensfase van uw hond is. Pups zijn in de groei en hebben voor de ontwikkeling van hun botten en spieren andere hoeveelheid eiwitten en vetten nodig dan een volwassen hond.

Maar niet elke voeding is voor elk ras geschikt. Een pup of volwassen hond van een klein ras heeft een andere energiebehoefte en een kortere groeiperiode dan een pup van een groot ras. De meeste merken hondenvoer hebben daarom voer voor kleine en grote rassen.

Weer een stap dichter bij het beste voer voor uw viervoeter. Nu het juiste merk nog uitkiezen wat goed is voor uw hond. Bij een voeding zijn de juiste ingrediënten belangrijk. De eiwitbron en vetten die zijn toegevoegd bepalen voornamelijk de verteerbaarheid van het voer. Het darmstelsel van een hond is van nature ingesteld op vlees, dus dierlijke eiwitten. Misschien klinkt het dan voor u wel logisch dat dierlijke eiwitten, zoals kip en lam, beter te verteren zijn voor een hond dan plantaardige eiwitten, zoals tarwe of maïs. Het is dan ook beter als er in een voeding zo veel mogelijk dierlijke eiwitten zitten. Voor een gezonde vacht is de juiste verhouding van Omega 3 en 6 vetzuren uit visolie goed.

Wilt u weten welke voeding het beste bij uw hond past, kom gerust langs in onze winkel. Wij zullen u van het beste advies voorzien, zodat u met de juiste voeding weer naar buiten loopt.