Voortplanting van de kanarie

Het broedseizoen van de kanarie begint in maart/ april. Wij hebben in de winkel verschillende soorten nestjes te koop. Kanaries broeden het liefst in een nestkasje wat open is. Zorg dat er voldoende nestmateriaal aanwezig is. Bijvoorbeeld sharpie( korte katoenen draadjes) of kokosvezel.

Zodra de kanarie het eerst eitje heeft gelegd, kunt u het beste het eitje voorzichtig weg halen en vervangen voor een plastic eitje. De eitjes bewaart u dan in zacht materiaal. Iedere dag wel even keren. U haalt de eitjes weg zo te voorkomen dat de kanarie al op het eerste eitje gaat broeden. Pas als alle 4- 6 eitjes gelegd zijn legt u de eitjes terug en komen de jongen allemaal op de zelfde dag uit. Zo ontstaat er geen groot leeftijdsverschil tussen de vogels.
Het popje broedt alleen de eitjes uit en wordt daarbij dus niet geholpen door het mannetje. Wel zorgt het mannetje ervoor dat het popje te eten krijgt. Na ongeveer 14 dagen komen de eitjes uit en na een dag begint het popje met het voeren van de jonge kanaries.
Nu is het belangrijk om een aantal keren per dag ei-krachtvoer aan te bieden. Dit om het voeren van de jongen te stimuleren. Na 3 weken verlaten de jonge kanaries het nest. Ze worden dan nog wel bijgevoerd door het popje. Als de jongen 30 dagen oud zijn, zijn ze zelfstandig.

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres