Wetenswaardigheden over de kanarie

Als u graag wil dat de kanarie gaat fluiten koop dan een mannetje, vrouwtjes (popjes) fluiten nameijk niet. De functie van het fluiten van een mannelijke kanarie is het afbakenen van hun territorium. Er zijn speciale rassen onder de kanarie’s die speciaal worden gekweekt op de zag. Bijvoorbeeld de Harzerkanarie of de Waterslager.

Omdat tegenwoordig ieder huishouden wel centrale verwarming heeft is het noodzakelijk om de kanarie regelmatig te laten badderen. We hebben daarvoor speciale badjes die voor de opening van de vogelkooi gehangen kunnen worden. Wat ook een mogelijkheid is om de vogel te besproeien met een plantenspuit of speciaal verkrijgbare vogeldouche spray.
De kanarie vindt het heerlijk om regelmatig los rond te vliegen. Let op dat de kanarie niet van de kamerplanten eet want er kunnen voor de vogel giftige planten tussen zitten. In het begin als u de vogel laat rondvliegen kunt u het beste de gordijnen sluiten om zo te voorkomen dat de vogel tegen de ruit vliegt, of wachten tot het buiten donker is.
Houdt andere huisdieren in de gaten als de vogel rondvliegt en natuurlijk dat alle ramen en deuren gesloten zijn.

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 21:00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres