Inrichten en opstarten

U heeft de benodigde spullen aangeschaft voor het tropisch aquarium. Eindelijk is het tijd om te starten met de inrichting en natuurlijk het biologisch evenwicht.

Begin met het wassen van de stenen, zodat al het vuil goed tussen de stenen weggespoeld is en niet uw aquariumwater later kan gaan vervuilen. Bij het aquarium start u met de voedingsbodem. Leg de bodem van laag naar hoog, zodat er diepte ontstaat en de planten, die voornamelijk acherin komen, een dikkere voedingsbodem krijgen. Verspreid de goede hoeveelheid tabletten voor de planten in de voedingsbodem. Leg nu de gewassen stenen of het grind op de voedingsbodem. Ook deze moet van laag naar hoog gelegd worden om de diepte te creëren. Stop de filterwatten in het binnenfilter of sluit het buitenfilter aan zoals aangegeven staat in de beschrijving. U mag het filter nog niet aanzetten, pas wanneer het water in het aquarium zit, anders gaat het filter kapot. Leg het goede aantal bacterie capsules tussen het grind. Maak ook een paar capsules open en strooi deze uit in het filter.
U mag nu het aquarium tot de helft vullen met lauw water. Houdt bij het vullen uw hand onder het stromende water of leg een schoteltje op de bodem, zodat er geen gat in het grind komt en uw voedingsbodem omhoog komt.

Nu is het tijd om het aquarium verder in te richten. Haal bij de echte planten eerst het potje met watten of het loodje van de planten af en plant de echte en nep planten tussen het grind. Ook de decoratie beeldjes kunnen neergezet worden. Het beste is om de nepplanten en decoratie eerst af te spoelen voordat u deze in het aquarium plaatst. Bent u klaar? Dan kunt u het aquarium verder afvullen met lauwwarm water. Voeg nu de juiste hoeveelheden watervoorbereider en vloeibare plantenvoeding toe aan het water en zet het filter en de verwarming aan. De verwarming moet op 24 graden staan.
De lamp van het aquarium mag maar 8 tot 10 uur aan staan per dag. Korter of langer kan algen veroorzaken. Het gemakkelijkste is om hier een tijdklok tussen te zetten.

Laat het aquarium zo een paar dagen draaien. U zult merken dat de eerste dagen het water troebel wordt. Dit komt voornamelijk door de opstart van de goede bacteriën. Na een dag of 4 á 5 is het water helder geworden. Het is tijd om het water te komen laten testen. We kijken dan in de winkel of de waarden van het water goed genoeg zijn om de vissen erin te laten zwemmen. Zo niet, dan zullen we u advies meegeven om het water te verbeteren, zijn ze goed dan kunt u gelijk een paar vissen meenemen.

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres