Wetenswaardigheden over de grasparkiet

Het leuke van een parkiet is dat je hem heel goed tam kan maken. Het is dan wel belangrijk om een jong parkietje aan te schaffen, ééntje van een week of 6. De eerste dagen dat u de vogel in huis heeft laat u de vogel rustig in de kooi zodat de parkiet goed aan de kooi en de omgeving kan wennen. Het kan voorkomen dat de parkiet de eerste dagen niet wil eten en op de grond van de kooi zit. Zet daarom een voer en waterbakje op de grond zodat hij er goed bij kan.

Als u merkt dat de parkiet al wat meer gewend is kunt u beginnen met tam maken. Neem hier wel de tijd voor. Probeer hem eerst maar eens over zijn borst te aaien. Herhaal dit een aantal dagen en probeer hierna of hij soms op uw vinger wil gaan zitten, maar laat de vogel nog steeds in de kooi. Als dit een aantal dagen goed gaat in de kooi dan kunt het ook buiten kooi proberen.
De parkiet vindt het heerlijk om regelmatig los rond te vliegen. Let op dat de parkiet niet van de kamerplanten eet want er kunnen voor de vogel giftige planten tussen zitten. In het begin als u de vogel laat rondvliegen kunt u het beste de gordijnen sluiten om zo te voorkomen dat de vogel tegen de ruit vliegt, of wachten tot het buiten donker is.
Houdt andere huisdieren in de gaten als de vogel rondvliegt en natuurlijk dat alle ramen en deuren gesloten zijn.
Grasparkieten zijn echte gezelschapsdieren. Daarom is het ontzettend leuk en gezellig om meerdere parkieten samen te houden. Wilt u dat ze allebei tam worden, koop ze dan niet tegelijk maar wacht daarmee totdat de ene vogel tam is en schaf daarna de 2e vogel aan.
U heeft de meeste kans dat een parkiet gaat praten als hij alleen is. Hij neemt dan menselijke geluiden over. Parkieten die samen gehouden worden spreken hun eigen taal.
Een parkiet houdt van gezelligheid. Plaats hem daarom gezellig in de huiskamer. De parkiet is een ontzettend speelse vogel. Zorg er daarom voor dat er wat verschillende soorten speelgoed in de kooi aanwezig zijn. We hebben heel veel verschillende soorten speelgoed in ons assortiment, bijvoorbeeld, schommeltjes, spiegeltjes, klimtouwen, enz..
Omdat tegenwoordig ieder huishouden wel centrale verwarming heeft is het noodzakelijk om de parkiet regelmatig te laten badderen. We hebben daarvoor speciale badjes die voor de opening van de vogelkooi gehangen kunnen worden. Wat ook een mogelijkheid is om de vogel te besproeien met een plantenspuit of speciaal verkrijgbare vogeldouche spray.

Openingstijden

Ma t/m Do
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag
09:00 - 20.00 uur
Zaterdag
09:00 - 17:00 uur

Adres