Honden

Entingen

Discus van Dijk

3 maart 2022

Er bestaan een aantal hondenziektes waar honden ernstig ziek van kunnen worden met zelfs fatale gevolgen. Het betekent niet dat uw hond ze krijgt in zijn leven, maar het is beter voorkomen dan genezen.

Om deze ziekten onder de duim te houden is het vaccinatieschema bedacht. Vanuit de fabrikant is dit uitvoerig getest en voldoende verklaard om de ziekten te voorkomen.

Een pup krijgt bij zijn geboorte afweerstoffen van de moeder mee. Vanaf een leeftijd van 6 weken nemen de afweerstoffen in de melk af. Daarom begint het vaccinatieschema bij een leeftijd van 6 weken. Vraag goed na bij de fokker of de pups op deze leeftijd zijn gevaccineerd. Zelf moet u nog op een leeftijd van 9 en 12 weken met de pup naar de dierenarts om een enting te halen. Na deze 3 entingen heeft de pup voldoende voor zijn eigen weerstand.

Om dit bij te houden moet u 1 keer per jaar met de hond bij de dierenarts langs om een vaccinatiespuit te halen. Omdat oudere honden een kwetsbaarder afweersysteem hebben is het juist ook voor hun belangrijk om jaarlijks de aanvulling op de vaccinaties te halen. Doet u dit niet, dan is de hond, jong of oud, niet meer beschermd tegen al deze hondenziekten.

De ziekten waar de honden voor ingeënt worden zijn: hondenziekte (distemper), Parvo, besmettelijke leverziekte (hepatitis), para-influenza en de ziekte van Weil.

Gaat u met de hond op vakantie of gaat hij in het pension, dan zijn er extra vaccinaties vereist. Vraag hier op tijd naar bij uw dierenarts of het pension.

Gerelateerde artikelen

Fietskarren

Fietskarren

Het mooie weer staat weer voor de deur. Tijd om er lekker op uit te trekken met de fiets. En wat is nu mooier dat de hond gewoon mee kan achter de...

Benchtraining

Benchtraining

Een bench is een handig hulpmiddel bij de opvoeding van een hond. U kunt de pup zijn verplichte rustmomenten geven na de wandeling, het eten of het...

Ontwormen

Ontwormen

Alle honden hebben wormen, alleen deze wormen ‘slapen’ in de darmen. Pups krijgen via de baarmoeder en later ook via de moedermelk spoelwormen mee....

De eerste dag en nacht

De eerste dag en nacht

Heerlijk! Eindelijk mag uw pup mee naar huis. Een aantal weken heeft u hier naar uitgekeken. Maar dan begint de opvoeding. We helpen u even op weg...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *