Vissen

Inrichting aquarium

Discus van Dijk

3 maart 2022

De soorten en kleuren vissen zijn mooi om te zien in een aquarium, maar de inrichting geeft de meeste sfeer. Het maakt het aquarium mooier, maar geeft ook schuilplaatsen voor de vissen en een afwisselende leefomgeving.

Planten horen zeker thuis in een aquarium. Ze zorgen deels voor de natuurlijke leefomgeving en het ziet er natuurlijk mooi uit. Maar planten geven ook zuurstof voor de vissen en remmen de algengroei. Je kunt echte planten combineren met kunstplanten, deze zijn onderhoudsarm en geven een mooie vulling aan de inrichting. De echte planten blijven wel het belangrijkste voor het biologisch evenwicht in het aquarium.

Om echte planten goed te kunnen ondersteunen in hun groei, adviseren wij om een voedingsbodem onder de grindlaag te leggen. In deze bodem kunnen de wortels voldoende voedingsstoffen vinden. Naast planten kun je de inrichting aanvullen met bijvoorbeeld echte of kunst boomwortels, stenen en/of hout. Of leuke decoratie stukken, zoals een scheepswrak, ruïnes, bekende tekenfiguren, enz. Belangrijk is om alleen decoratiemateriaal uit de dierenspeciaalzaak te gebruiken, zo weet je zeker dat er geen giftige stoffen in het water terechtkomen.

Tijdens het indelen van de inrichting houd je rekening met de natuurlijke look, je gaat diepte creëren in het aquarium. De bodem bouw je op van laag naar hoog, hoge planten staan achteraan en lage planten vooraan. Maar wat ook kan is van een andere kleur grind een pad naar achter leggen, breed voor en smal achterin.

Bij de aanschaf van het aquarium zullen wij de stappen doornemen van de inrichting. We geven je een uitgebreide uitleg wat je wanneer moet doen, en welke hulpmiddelen je moet gaan gebruiken. Zodat je met alle nodige kennis naar huis gaat en met je aquarium aan de slag kunt.

Gerelateerde artikelen

Waar moet je rekening mee houden?

Waar moet je rekening mee houden?

Leuk dat je nadenkt over de aanschaf van een aquarium, maar waar moet je vooraf al over nadenken? Wat is belangrijk? Voordat je een aquarium...

Goudvisaquarium of Tropisch aquarium?

Goudvisaquarium of Tropisch aquarium?

Daar begint het mee. Welk aquarium past bij je wensen. Wat voor ideeën heb je over hoe het aquarium eruit moet komen te zien. Wat voor soorten...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *